ZlatyErb.sk 2011 – Slávnostné vyhlásenie výsledkov súťaže

27.10.2011 Celý región

Hlavným cieľom súťaže ZlatyErb.sk je podporiť informatizáciu slovenských samospráv a oceniť výnimočné projekty, podporiť výmenu skúseností a ohodnotiť snahu zástupcov samospráv účinne využívať informačno-komunikačné technológie k zvyšovaniu kvality a prístupnosti služieb samosprávnych krajov, miest, mestských častí a obcí.

Vyhlásenie výsledkov súťaže ZlatyErb.sk 2011 sa uskutočnilo 26. októbra 2011 v Bratislave počas medzinárodného kongresu ITAPA 2011. Súťaž ZlatyErb.sk vyhlasujú spoločne Únia miest Slovenska, Združenie informatikov samospráv Slovenska (ZISS) a občianske združenie eSlovensko, pod záštitou vysokých ústavných činiteľov SR a vďaka podpore partnerov: spoločnosti DEXIA BANKA Slovensko a INFOSTAT. Súťaž je usporiadaná v spolupráci s verejným informačným portálom pre samosprávy Mesto.sk a medzinárodnou konferenciou ITAPA.

V tomto roku záštitu prevzali Iveta Radičová, predsedníčka vlády, Ján Figeľ, 1. podpredseda vlády a minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja, Lucia Žitňanská, ministerka spravodlivosti a Roland Sill, splnomocnenec vlády Slovenskej republiky pre informačnú spoločnosť.

Ceny „ZlatyErb.sk“ sú udeľované v troch hlavných kategóriách: „Najlepšia stránka obcí“, „Najlepšia stránka miest a mestských častí“. V každej z týchto kategórii je udelená Hlavná cena a maximálne 4 ceny bez určenia poradia pre samosprávy, ktoré sa umiestnia na druhom až piatom mieste. V kategórií „Najlepšia stránka samosprávneho kraja“ je rovnako ako v predchádzajúcich hlavných kategóriách udelená Hlavná cena, a ďalšie dve ceny bez určenia poradia. Internetovej stránke, ktorá získa najvyššie ocenenie u všetkých porotcov, vo všetkých kategóriách, sa udeľuje „GrandPrix súťaže ZlatyErb.sk 2011“ a zároveň nominácia na medzinárodnú „Cenu EuroCrest“ za Slovenskú republiku.

Špeciálne ceny sú udeľované v kategóriách: „Najlepšia elektronická služba samospráv“, „Najlepšia elektronická služba samospráv za otvorenosť voči verejnosti, transparentnosť zverejňovania informácií a stupeň elektronizácie služieb“, „Najlepšia bezbariérová stránka samospráv“. Novinkou tohtoročnej súťaže je „Špeciálna cena pre osobnosť za dlhoročný prínos v oblasti budovania eGovernmentu v slovenských samosprávach“ a „Medzinárodná Cena in memoriam Jánovi Savickému“.

Dexia Grand Prix ZlatyErb. sk 2010 a nominácia na Cenu EuroCrest získalo:
Hlavné mesto SR Bratislava

Hlavné  kategórie:
• Najlepšia stránka Samosprávneho kraja:
1. Prešovský samosprávny kraj – Hlavná cena - Víťaz kategórie
2. Bratislavský samosprávny kraj
3. Trnavský samosprávny kraj

• Najlepšia stránka Miest a Mestských častí:
1. Hlavné mesto SR Bratislava – Hlavná cena - Víťaz kategórie
2. Mesto Banská Bystrica
3. Mesto Dubnica nad Váhom
4. Mesto Malacky
5. Mesto Zvolen

• Najlepšia stránka Obcí:
1. Obec Trnavá Hora – Hlavná cena - Víťaz kategórie
2. Obec Klátova Nová Ves
3. Obec Skačany
4. Obec Nitrianska Blatnica
5. Obec Chrenovec Brusno

Špeciálne ceny:
• Najlepšia bezbariérová stránka samospráv:
1. Mesto Nová Dubnica

• Najlepšia elektronická služba samospráv za digitalizáciu obecnej kroniky a publikácií
1. Obec Veľký Kýr

• Najlepšia elektronická služba samospráv za otvorenosť voči verejnosti, transparentnosť zverejňovania informácií a stupeň elektronizácie služieb úradu
1. Mestská časť Bratislava Staré Mesto

• Špeciálna cena pre osobnosť za dlhoročný prínos v oblasti budovania eGovernmentu v slovenských samosprávach
1. Michal Sygút

• Cena in memoriam zakladateľovi súťaže ZlatyErb Českej republiky Jánovi Savickému
1. Vít Savický
 

Vyberte región